آموزشگاه راه دور پسرانه ی ابن سینا

شهرستان قروه
طبقه بندی موضوعی

برای آن که وقت کم نیاورید ، برای آن که زمان را به خوبی مدیریت کنید، این سه روش مطمئن را اجرا کنید:

اکنون زمان آن است که چیزهایی را که آموخته اید به خوبی در پاسخ نامه منعکس کنید برای آن که وقت کم نیاورید و برای آن که زمان را به خوبی مدیریت کنید این سه روش را برای مدیریت زمان در کنکور اجرا کنید .این روش ها را با نام های "روش ضربدر ومنفی" ، روش "زمان های نقصانی" و "استراتژی بازگشت" نام گذاری کرده ام . هر سه ی این روش ها منطق بسیار قوی دارند . قدیمی ترین روش ، روش ضربدر و منفی است که ازهمان اولین سال شروع کار کانون یعنی ۱۳۷۲ به دانش آموزان متفکر و اولیایی که نگران کم آوردن وقت برای فرزندانشان بوده اند آموزش معرفی کرده ام . روش دوم ، روش زمان های نقصانی است ، این روش تضمین کننده ی اجرای صحیح روش ضربدر ومنفی است . دقت کنید که روش های زمان های نقصانی و ضربدر ومنفی ، مکمل یک دیگر هستند . روش زمان های نقصانی تضمین کننده ی اجرای صحیح ضربدر و منفی است و از سوی دیگر اگر روش زمان های نقصانی را بدون اجرای روش ضر بدرو منفی اجرا کنید نتیجه ای که برای مدیریت زمان می گیرید خیلی کمتر خواهد بود . نه این که نتیجه ای نمی گیرید بلکه زمان را به طور ناقص مدیریت می کنید . ( در مورد مکمل بودن دو روش پایین تر توضیح داده ام ) . و اما روش استراتژی بازگشت را زمانی می توانید اجرا کنید و حداکثر آموخته های واقعی تان را روی پاسخ برگ منعکس کنیدکه زمان کافی ذخیره کرده باشید و بتوانید با تسلط و آگاهی به سراغ سوال هایی که در بار اول پاسخ نداده اید برگردید و با یک مهارت فراشناختی که ویژه ی خود شماست تشخیص دهید که کدام درس ها را برای بازگشت در اولویت قرار دهید .

یک نکته ی ضروری دیگر که باید توجه کنید شخصی سازی این سه روش برای خود شماست . مثلا در روش ضربدر و منفی این که کدام سوال ها را کنار خواهید گذاشت به دو صورت امکان پذیر است : ممکن است از هم اکنون بدانید و تصمیم گرفته باشید که کدام نوع سوال ها را برای بار اول پاسخ ندهید و یا این که در جلسه ی آزمون پس از مطالعه ی سریع سوال ها تصمیم بگیرید کدام سوال را در نوبت اول پاسخ دهید یا این که از آن سوال بگذرید . در مورد روش زمان های نقصانی امکان های شخصی سازی کمتر و محدودتر هستند . برای درس های عمومی تعداد کمتری از دانش آموزان زمان های نقصانی شان متفاوت از زمان های پانزده دقیقه ای است که ما پیشنهاد کرده ایم اما در مورد درس های اختصاصی تنوع در زمان های نقصانی بیشتر است . درمورداستراتژی بازگشت موضوع به کلی متفاوت است و استراتژی بازگشت هر دانش آموزی با دیگری متفاوت است . این که در نوبت دوم ابتدا به سراغ کدام درس می روید متناسب با تسلط ها ، مهارت ها و نیازهای شماست و با سایر دانش آموزان متفاوت است . توصیه می کنم این سه روش را همه ی دانش آموزان اجرا کنید و آن ها را مختص دانش آموزان برتر ندانید .هدف این است که وقتی از جلسه ی آزمون بیرون آمدید ناراضی و خشمگین نباشید و خودتان را سرزنش نکنید که برخی سوال ها را ندیدید یا نرسیدید پاسخ دهید . حتما در طول سال این روش ها را آموزش دیده اید و اکنون برای تسلط بیشتر و اجرای کامل و یک پارچه و مدیریت کامل تر زمان ، این سه روش را بررسی می کنیم .

ادامه مطلب....

روش ضربدر و منفی

توصیه می کنم سوال ها را به ترتیب و همان طور که در دفترچه است پاسخ دهید. اما همه ی سوال ها سطح دشواری شان یکسان نیست و تسلط شما هم در همه ی مباحث برابرنیست برخی مباحث را بهتر یاد گرفته اید و دربرخی مباحث تسلط تان کمتر است .برخی سوال ها هم جدید و ابتکاری هستند ودر لحظات ارشمیدسی در ذهن شما جرقه می زنند و با سماجت پیوسته راه به جایی نمی برید باید از سوال هایی که بلد نیستید و سوال هایی که در آن ها شک دارید و سوال هایی که بلد هستید اما وقت گیر هستند بگذرید . به دو مهارت نیاز دارید یکی مهارت فراشناختی برای آن که این گونه سوال ها را تشخیص دهید و دوم به مهارت هوش هیجانی برای این که اراده کنید و از این سوال ها بگذرید .

همان طور که در مقدمه هم اشاره کردم هم اکنون که ریتم و آهنگ سوال ها در کنکورهای چندین سال اخیر نسبتا تثبیت شده است بسیاری از دانش آموزان در درس های مختلف می دانند که کدام انواع سوال ها وقت گیر هستند و می توانند در نوبت اول آن ها را پاسخ ندهند و در نوبت دوم و در زمان استراتژی بازگشت به سراغ آن ها بروند . البته برخی هم راه میانه را انتخاب می کنند و می گویند سوال را می بینم و آن گاه تشخیص می دهم که آیا جزء سوال هایی است که باید نوبت اول کنار بگذارم یا این که در همان نوبت اول پاسخ دهم .

شخصی سازی روش ضربدر ومنفی : این که تشخیص دهید در کدام درس در سرجلسه تصمیم خواهیدگرفت که چه سوالی را کنار بگذارید و در کدام درس ها از ابتدا و قبل از جلسه ی آزمون تصمیم قطعی برای کنار گذاشتن برخی انواع سوال ها در بار اول دارید و این موضوع که کدام انواع سوال ها را در بارنخست کنار بگذارید به مهارت فراشناختی شما و میزان تسلط و نیازهای شما بستگی دارد. هر دانش آموز باید این انواع سوال ها را برای خود تشخیص دهد . توصیه می کنم در هفته ی پایانی این تصمیم ها را برای خودتان واضح و شفاف کنید . با پدر و مادر خود این تصمیم هایتان را در میان بگذارید با ایشان گفت وگو کنید و دلایلی را که برای هر تصمیم دارید به ایشان بگویید و از مشورت ایشان هم کمک بگیرید وسپس تصمیم های خود را روی کاغذ یادداشت کنید.


روش زمان های نقصانی

یک اشتباه متداول در اجرای زمان های نقصانی این است که دانش آموز این روش را بدون اجرای روش ضربدر ومنفی انجام می دهد. با یک مثال موضوع را توضیح می دهم . در درس های عمومی زمان نقصانی هر چهار درس عمومی را پانزده دقیقه ( یک ربع ) در نظر گرفته ایم اگرشما همه ی سوال ها ی یک درس را پاسخ دهید و زمانی که یک ربع زمان نقصانی آن درس به پایان رسید آن درس را نیمه کاره رها کنید نتوانسته اید زمان را به خوبی مدیریت کنید و این یک اشتباه متداول است . درست این است که همه ی سوال ها را یک بار ببینید ، به همه ی سوال های ساده تر و همه ی سوال هایی که تسلط تان بیشتر است پاسخ دهید و سوال های وقت گیرو دشوارتر را کنار بگذارید . اگر وقت خود را صرف یک سوال وقت گیر کنید و چند سوال ساده را از دست دهید زمان را خوب مدیریت نکرده اید .روش زمان های نقصانی بیشترین فایده ی خود را زمانی خواهد داشت که با روش ضربدر ومنفی به طور هم زمان اجرا شود .

شخصی سازی در زمان های نقصانی : همان طور که قبلا اشاره کردم شخصی سازی در زمان های نقصانی نسبت به دو روش دیگر دامنه ی محدودتری دارد و بیشتر مربوط به درس های اختصاصی می شود . زمان های پیشنهادی ما برای درس های عمومی این است که یک ربع وقت اضافی برای نوبت دوم ذخیره کنید و برای درس های اختصاصی حداقل نیم ساعت وقت اضافی داشته باشید . ضمنا زمان ها را با اعداد گردشده و سرراست به صورت یک ربع یا نیم ساعت پیشنهاد کرده ایم تا کنترل این زمان ها در جلسه ی آزمون برایتان ساده باشد. اگر زمان ها را می خواهید تغییر دهید دقت کنید که حاشیه ی امن زمان را در پایان جلسه حفظ کنید به طور مثال اگر زمان های نقصانی را طوری در نظر بگیرید که فقط پنج یا ده دقیقه در پایان جلسه وقت اضافی داشته باشید نمی توانید به سراغ سوال هایی که برای نوبت دوم در نظر گرفته اید بروید ضمنا اطمینان و قاطعیت شما در تسلط بر زمان کم می شود . اگر زمان بیشتری را ذخیره کنید آرامش تان در جلسه بیشتر خواهد بود.

زمان های نقصانی خودرا یادداشت کنید و اگر می خواهید زمان های نقصانی را تغییر دهید و کم یا زیاد کنید دلایل خود را با پدر و مادر خود در میان بگذارید . گفت و گو ، سبب تحکیم ایده های شما و وضوح و شفافیت فکرها و ایده هایتان می شود .


استراتژی بازگشت

استراتژی بازگشت عالی ترین مهارت فراشناختی دانش آموزان در جلسه ی آزمون است .با اجرای استراتژی بازگشت شمامی توانید مطمئن شوید هر آن چه طی دوازده سال گذشته و به ویژه در این یک سال پایانی آموخته اید را به خوبی روی پاسخ برگ منعکس کرده اید و در جلسه ی آزمون به‌ آن چه حقتان بوده است رسیده اید . استراتژی بازگشت شما وهر دانش آموز دقیقا مخصوص خود شماست و متناسب با میزان تسلط شما بر درس ها و مباحث مختلف تنظیم می شود .هر چقدرخودآگاهی تان بیشتر باشد و هر چقدر در طی سال ودر طی آزمون های کانون و آزمون های سه روز یک بار این استراتژی ها را بیشتر تمرین کرده باشید اطمینان بیشتری خواهید داشت که شما بهتر است در وقت اضافی ابتدا به سراغ کدام درس ها بروید و سپس کدام درس دیگر . دراین یک هفته ی پایانی شنیدن نظر دانش آموزانی که با اطمینان و با موفقیت استراتژی بازگشت را اجرا کرده اند به شما ایده می دهد تا استراتژی خود را مستحکم کنید . توصیه می کنم در این یک هفته ی پایانی فقط آن تفکراتی را اجرا کنید که کاملا مطمئن هستید و چندین بار قبلا اجرا کرده اید و نتیجه گرفته اید . در زمینه ی استراتژی بازگشت هم افکار و ایده ها وتصمیم های خود را با پدر و مادر و اعضای خانواده مطرح کنید و همه ی تصمیماتی را که برای مدیریت زمان مطمئن هستید در جلسه ی آزمون اجرا خواهید کرد روی کاغذ بیاورید .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۰۶
مرتضی ولدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی